EN | BG   Вход | FAQ
Институт Отворено общество - СофияФондация Работилница за граждански инициативиПрограма за подкрепа на НПО в България
Начало

 

Добре дошли на страницата на Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство!

 

Програмата за подкрепа на НПО в България за финансовия период 2009-2014 г. приключи на 30 април 2017 г. Между 2012 – 2016 г. Програмата подкрепи 454 инициативи. Те бяха реализирани от 387 неправителствени организации. Общият брой на организациите, работили в партньорство е 618, като сред тях имаше държавни институции и общини, бизнес организации, университети и училища. За същия период бяха подкрепени и 53 двустранни инициативи със страните донори (Исландия, Лихтенщайн и Норвегия).

 

В края на Програмата проведе мащабно проучване сред 785 активни НПО. Резултатите от изследването можете да намерите на страницата на Open Data.bg

 

Информация за финансираните проекти по тематични области можете да намерите в Резултати, както и в рубриката Събития и продукти. Информация за други дейности по Програмата можете да намерите в рубриката Програмна дейност .


Програмата за подкрепа на неправителствени организации (НПО) в България е част от прилагането на Финансовия механизъм на ЕИП. Тя е на обща стойност от близо 11,8 млн. евро, осигурени от страните донори Исландия, Лихтенщайн и Норвегия. Програмата предоставя финансиране за допустими неправителствени организации, регистрирани в България и има за цел да подпомогне развитието на гражданския сектор и приноса му за социалната справедливост, демокрацията и устойчивото развитие на страната.

  
Оператор на Програмата за подкрепа на НПО в България е Институт „Отворено общество” – София в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи”. 

EN | BG

Институт "Отворено общество" - София
ул. Солунска 56, София 1000, България
телефон: (+359 2) 9306619
факс: (+359 2) 9516348
email: ngoprogramme@osi.bg
web address: www.osi.bg

 

 

  Фондация „Работилница за граждански инициативи“
ул. Енос 7,ет. 6, ап.9, София 1408, България
телефон: (+ 359 2) 9549715
email: wcif@wcif-bg.org
web address: www.wcif-bg.org

 


Общи условия за ползване на сайтовете на ИОО-С  |  Политика за защита на личните данни  |  Политика за бисквитките

 

Powered by Sirma Solutions GSC