EN | BG   Вход | FAQ
Институт Отворено общество - СофияФондация Работилница за граждански инициативиПрограма за подкрепа на НПО в България
Да отгледаш ксенофоб
31/05/2016
Политологичен център разпространи два доклада, които обобщават резултатите от проекта „Да отгледаш ксенофоб (застъпническа кампания за толерантно образование)“. Проведените от екипа на организацията сравнителни емпирични интердисциплинарни проучвания свидетелстват за вече предприети в България мерки за насърчаване на включващото образование, личностното развитие на учениците и социалното включване.

 

Наред с това обаче проучванията регистрират и серия от остри проблеми, свързани с: 1) отчуждение на ученици от образованието; 2) прояви на расизъм, дискриминация, ксенофобия и неравенство между половете в български учебници за начален курс; 3) остри дефицити на гражданска култура, социални умения, разбиране на Другия и уважение към различните.

 

В името на преодоляването на пропастта между стратегическите документи и всекидневните образователни практики, Политологичен център предлага за обсъждане две препоръки към провежданите публични политики в сферата на началното образование.

 

Можете да ги намерите в доклада „Да отгледаш ксенофоб (застъпническа кампания за толерантно образование)“, както и в „Ефектът на айсберга („скритата учебна програма" на българското образование)“

EN | BG

Институт "Отворено общество" - София
ул. Солунска 56, София 1000, България
телефон: (+359 2) 9306619
факс: (+359 2) 9516348
email: ngoprogramme@osi.bg
web address: www.osi.bg

 

 

  Фондация „Работилница за граждански инициативи“
ул. Енос 7,ет. 6, ап.9, София 1408, България
телефон: (+ 359 2) 9549715
email: wcif@wcif-bg.org
web address: www.wcif-bg.org

 


Общи условия за ползване на сайтовете на ИОО-С  |  Политика за защита на личните данни  |  Политика за бисквитките

 

Powered by Sirma Solutions GSC