EN | BG   Вход | FAQ
Институт Отворено общество - СофияФондация Работилница за граждански инициативиПрограма за подкрепа на НПО в България
Семинар за насърчаване на партньорството между НПО от България и Норвегия
22/11/2012
Близо 150 представители на българските неправителствени организации, заедно с представители на 12 НПО от Норвегия, се включиха в двустранния семинар, организиран от Институт "Отворено общество" - София в партньорство с Фондация "Работилница за граждански инициативи".

 

Семинарът се проведе в рамките на Годишната среща за обмен на добри практики за развитието на партньорства между български неправителствени организации и организации от страните донори (Норвегия, Лихтенщайн, Исландия).

Участниците в семинара обсъдиха възможностите за съвместни проекти в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на ЕИП. Под формата на свободна дискусия, те се фокусираха върху възможните партньорства в четирите тематични области на Програмата: Демокрация, човешки права и добро управление; Социално включване и овластяване на уязвими групи; Устойчиво развитие и опазване на околната среда; Изграждане на капацитет на НПО. (Още за сферите на партньорство може да прочетете в презентацията на програмния мениджър Елица Маркова).

Създаването на партньорства между организации от страните донори и български НПО, когато партньорството носи добавена стойност и може да подобри качеството на подкрепяните проекти, е сред приоритетите на Програмата. Нейното официално представяне се състоя по-рано днес в присъствието на над 400 представители на български неправителствени организации.

В рамките на семинара беше направен преглед на състоянието на гражданския сектор в България (вижте презентацията на Любен Панов от Българския център за нестопанско право) и Норвегия (презентация на Вилиам Еванс от The Norwegian Association for Adult Learning 7).

 

За повече информация натиснете тук

 

EN | BG

Институт "Отворено общество" - София
ул. Солунска 56, София 1000, България
телефон: (+359 2) 9306619
факс: (+359 2) 9516348
email: ngoprogramme@osi.bg
web address: www.osi.bg

 

 

  Фондация „Работилница за граждански инициативи“
ул. Енос 7,ет. 6, ап.9, София 1408, България
телефон: (+ 359 2) 9549715
email: wcif@wcif-bg.org
web address: www.wcif-bg.org

 


Общи условия за ползване на сайтовете на ИОО-С  |  Политика за защита на личните данни  |  Политика за бисквитките

 

Powered by Sirma Solutions GSC